José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Met Robeco Kids kun je beleggen voor de toekomst van je kind. De rekening komt op zijn of haar naam te staan. Op de achttiende verjaardag wordt het kind zelf verantwoordelijk voor het opgebouwde vermogen.

Sparen voor later op een spaarrekening levert maar weinig op. Door te kiezen voor beleggen maak je kans op een hoger rendement. Zeker als je maandelijks een vast bedrag inlegt, jaar in jaar uit, kun je een mooi eindresultaat halen. Met de onlinetool van Robeco kun je hier een indicatie van krijgen.

Waarin kun je beleggen?

Bij Robeco Kids kun je voor je laten beleggen in de fondsen die horen bij de Robeco One-rekening. Daarbij heb je de keuze uit verschillende beleggingsfondsen met uiteenlopende risico’s (defensief, neutraal, offensief) en bijbehorende rendementen. Ook is er een duurzaam fonds.

Hoe werkt het?

Om te beginnen open je een beleggingsrekening op naam van het kind bij Robeco. Ook kies je een beleggingsfonds. Vervolgens maak je geld over naar deze rekening, eenmalig of (ook) maandelijks. Het geld gaat dan naar het beleggingsfonds van je keuze. Je kunt ook in meerdere fondsen tegelijk beleggen.

Wat kost het?

De totale kosten zijn maximaal 1,37 procent per jaar over het belegde vermogen bij offensief beleggen. Bij neutraal beleggen zijn de kosten maximaal 1,29 procent en bij duurzaam beleggen 1,31 procent. Dit zijn de kosten voor de dienstverlening plus de fondskosten. Boven de 100.000 euro betaal je minder.

Je kunt de inleg altijd verhogen of weer opnemen.

Actie: 25 euro startgeld

Je ontvangt 25 euro startgeld als je nu minimaal 50 euro inlegt voor minimaal 3 maanden.

Speciale kenmerken

  • Lage drempel van 50 euro
  • Eenvoudig online te openen
  • Goede klantenservice, onder andere via de chat
  • Handige app met rendementscijfers

Door Redactie Beleggenvergelijking

Kosten en kenmerken


Beheerkosten1,29 % (neutraal, inclusief fondskosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 50,-

» Bezoek website


> Begin hier met Robeco Kids


Wat moet ik nog meer weten?

Grootouders kunnen niet zelf een rekening openen voor hun kleinkind. Ze kunnen wel inleggen op de rekening van het kleinkind, die door de ouders is geopend.

Een voorbeeld van de kosten

Eveline den Oever belegt voor haar pasgeboren zoon Frits 5.000 euro in Robeco Kids volgens het neutrale profiel. Direct daarna begint ze met maandelijks 100 euro inleggen.

Daarmee betaalt ze in het eerste jaar bijna 73 euro aan kosten. Dit voorbeeld houdt geen rekening met het rendement.