Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Robeco One is beleggen zonder omkijken. Je bepaalt je inleg en kiest uit vier beleggingsstijlen: defensief, neutraal, offensief of duurzaam. Robeco doet de rest.

Deze eenvoudige vorm van fondsbeleggen is al mogelijk met een maandelijkse inleg van 50 euro. Maar eenmalig een bedrag storten kan ook.

Op de website van Robeco vind je een tool waarmee je berekent hoe inleg, looptijd en rendement van invloed zijn op het eindkapitaal.

Je zit nergens aan vast: het vermogen is vrij opneembaar. Je maandelijkse inleg aanpassen kan ook altijd.

Robeco is bovendien duidelijk over de kosten en zijn behaalde rendementen. De fondsmanagers van Robeco nemen steeds de beslissingen. Jij bepaalt alleen hoeveel risico je wilt lopen door een variant te kiezen.

Waarin kun je beleggen?

Je kiest uit vier mixfondsvarianten: Robeco One Defensief, Neutraal, Offensief of Duurzaam. Bij alle drie wordt hoofdzakelijk in Robeco-fondsen belegd.

Wat kost het?

Robeco rekent in totaal maximaal 1,37% per jaar over het belegd vermogen, voor fondskosten en dienstverlening. Bij neutraal beleggen kom je uit op 1,29%. Boven €100.000 zijn de kosten lager.

Wil je van variant veranderen, de inleg aanpassen of stoppen met beleggen, dan betaal je geen extra kosten. 

Speciale kenmerken

  • Eenvoudig en flexibel beleggen zonder omkijken 
  • Snel en makkelijk te openen 
  • Vermogensbeheerder met ruim 85 jaar ervaring 
  • Goede online klantenservice
  • Overal toegang tot je gegevens met een app

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten1,29 % (neutraal, inclusief fondskosten) (offensief max. 1,37 %)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 50,-

» Bezoek website


> Ga naar Robeco voor een aanvraag


Een voorbeeld van de kosten

Roxana van Eekeren kiest de neutrale beleggingsstijl, legt meteen 5.000 euro in en belegt bovendien iedere maand 100 euro.

Na een jaar heeft ze bijna 73 euro aan kosten betaald (31,64 euro aan beheerkosten en 41,25 euro aan fondskosten). Hierbij is geen rekening gehouden met een positief of negatief rendement op haar beleggingen.