Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Binck was de eerste bekende broker in Nederland. Met ruim 300.000 klanten en dagelijks meer dan 10.000 transacties is het nog steeds één van de grootste aanbieders van online beleggen.

Bij Binck beleg je eigenhandig op alle belangrijke beurzen. Het onlineplatform waarop je dat doet is erg vlot en gebruiksvriendelijk. Hiervoor krijgt de broker regelmatig awards.

Keuze uit drie formules

Recent heeft Binck zijn beleggingsrekeningen vernieuwd. De bank biedt nu aparte pakketten voor elk type belegger. Als nieuwe belegger moet je een van deze formules kiezen.

Voor wie 1 of 2 keer per maand een order voor aandelen of obligaties plaatst op Euronext is er Binck Green.

De actievere belegger die ook in opties en turbo’s handelt kiest Binck Blue. Dit pakket bevat meer tools en geeft toegang tot het ProTrader-platform van Binck en tot Amerikaanse beurzen.

Voor de veeleisende daytrader tot slot is er Binck Black. Dit pakket is inclusief masterclasses en persoonlijke manager.

Hoe hoger het pakket, hoe meer tools en hoe lager de transactiekosten.

Waarin kun je beleggen?

Binck geeft toegang tot in totaal 33 beurzen in 18 landen in Europa, de VS en Canada.

Je belegt in alle bekende instrumenten zoals aandelen, obligaties, fondsen, ETF’s, opties en turbo’s. Bij Binck Blue en Black ook Amerikaanse opties.

Actie: €200 transactietegoed

Wie nu een informatiepakket aanvraagt bij Binck en een beleggingsrekening opent, krijgt €200 transactietegoed. Ook hoef je de eerste drie maanden geen servicefee te betalen. Deze aanbieding geldt tot en met 31 december 2020.

Speciale kenmerken

  • Vaak bekroond tot beste broker
  • Beste turboaanbieder (Gouden Stier-award 2019)
  • Snelle handelsplatformen
  • Uitgebreide informatie en prima ondersteuning
  • Stevige en bekende bank

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,01 % + € 3,50 (per maand)
Order € 1.000€ 8,-
Order € 5.000€ 8,50
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Open hier een beleggingsrekening bij Binck


Wat moet ik verder weten?

Als Nederlandse bank staat Binck onder toezicht van DNB en AFM. Bij een faillissement van de bank zijn je effecten beschermd. Hoe, dat kun je lezen in het artikel Welke garantie heb ik als ik ga beleggen? 

Een voorbeeld van de kosten

Rasmus Tamm heeft een portefeuille bij Binck ter waarde van 10.000 euro. Hij koopt nu voor 1.000 aandelen aan de Amsterdamse beurs. Daarvoor betaalt hij 1 euro plus 0,15 procent van de transactiewaarde met een minimum van 8 euro, in dit geval dus 8 euro. Voor het beheer van zijn portefeuille betaalt hij per maand 3,50 euro plus 0,01 procent van zijn portefeuillewaarde, dus 4,50 euro. Dat is 54 euro per jaar.

Binck Zelf Beleggen heeft voor actieve beleggers en daytraders ook pakketten met lagere transactiekosten.