Dienstverlening Beleggingsrekeningen.nl

Wie zijn wij?

Dit is een portal-vergelijkingssite, gemaakt door het internetbureau Netcapital. Wij verzamelen en ordenen algemeen toegankelijke productinformatie die te vinden is op de websites van de vermelde financiële dienstverleners.

We zijn geen financieel adviseur en hebben geen inzicht in de aanvraagprocedure of het beheer van uw beleggingsrekening. U kunt deze website alleen gebruiken als aanvulling op uw zoektocht naar het zelf regelen van uw beleggingsrekening. Voor vragen over de beleggingsrekening moet u zich altijd rechtstreeks wenden tot de desbetreffende broker of aanbieder.

Wat doen wij voor u?

Via deze website kunt u verschillende financiële producten met elkaar vergelijken. Wij verwerken hiervoor algemeen toegankelijke informatie die te vinden is op de websites van de verschillende aanbieders. De informatie die wij tonen is slechts een selectie van alle beschikbare informatie. U dient zelf alle relevante informatie te lezen, zoals de algemene voorwaarden, voordat u een product aanvraagt.

Om een goede vergelijking te kunnen maken moet u zelf eerst bepalen wat belangrijk voor u is. Vervolgens kunt u meerdere interessante producten bekijken. Bepaal daarna zelf welk product het meest interessant voor u is. De aanvraag vindt altijd plaats op de website van de aanbieder van uw keuze, niet bij ons.

Wij bemiddelen niet tijdens de aanvraagprocedure en hebben geen inzicht in uw klantgegevens. Het aanvragen van het product doet u zelf en hiervoor bent u dus zelf volledig verantwoordelijk.

Als u vragen heeft over een bepaald product, kunt u zich wenden tot de desbetreffende broker of aanbieder. Dit is uw vaste aanspreekpunt voor het product. Deze website levert u geen financieel advies. Maar u mag ons uiteraard wel algemene vragen over de vergelijking stellen.

Hoe volledig is onze vergelijking?

In onze vergelijking nemen we niet alle verkrijgbare producten mee. Op dit moment vergelijken we naar schatting 70% van alle Nederlandse beleggingsrekeningen. Wij vergelijken zowel de producten van de aanbieders waarmee we contracten hebben als andere aanbieders waarvan wij vinden dat zij een plek op de website verdienen. Wij werken onder meer samen met de aanbieders DeGiro, BinckBank, Lynx, Knab en ABN Amro.

Welke aanbieders vergelijken we niet?

Wat ontbreekt zijn vooral beleggingsrekeningen die wij te weinig relevant vinden voor een grote groep beleggers. Daarnaast vergelijken wij geen aanbieders van producten die wij riskant vinden of niet geschikt achten voor langetermijnbeleggingen.

Ook vergelijken we maar een beperkt aantal vermogensbeheerders. Hier bestaat onder onze bezoekers relatief weinig belangstelling voor. Daarnaast zijn vermogensbeheerder ons inziens te moeilijk te vergelijken.

Hoe vergelijken wij?

Voor een goede vergelijking bepaalt u eerst zelf wat u zoekt en belangrijk voor u is. U kunt via zoektermen of productcategorieën tot een aantal producten komen en deze vervolgens onderling vergelijken. Wij tonen zoveel mogelijk relevante producten die goed op uw zoektocht aansluiten. De volgorde van weergave gebeurt altijd op basis van de match met de gekozen zoekterm, de kwaliteit en de populariteit van het product. De populariteit wordt voornamelijk bepaald op basis van het aantal aanvragen dat via onze site plaatsvindt. We sorteren ook op kwaliteit en houden rekening met de waarderingen van bestaande gebruikers, het aantal klachten over het product en andere inzichten.

Hoe verdienen wij met het vergelijken van beleggingsrekeningen?

Wanneer u via onze website een beleggingsrekening opent of een informatiemap aanvraagt, ontvangen wij hiervoor in veel gevallen een eenmalige vergoeding van de broker, indien wij een contract hebben afgesloten met deze aanbieder. Bij sommige aanbieders geldt een vergoeding per doorgeschakelde bezoeker.

Hoe waarborgen we onze onafhankelijkheid?

Deze website probeert met zo veel mogelijk aanbieders afspraken te maken en de verschillen in vergoeding klein te houden om zo de onafhankelijkheid te waarborgen.

dirk.folkerts@netcapital.eu