Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Begeleid Beleggen van ABN Amro is bedoeld voor wie zo gemakkelijk mogelijk wil beleggen.

Er hoeven maar een paar basiskeuzes te worden gemaakt. Dat gaat via internetbankieren en een online hulptool van ABN Amro. Je moet dus klant zijn van de bank.

Hoe werkt het?

Een nieuwe belegger kiest uit zes zogenaamde Profielfondsen. Deze hebben elk een eigen risico, uiteenlopend van zeer defensief tot zeer offensief.

Met Profielfonds 1 laat je alleen beleggen in relatief veilige obligaties en liquiditeiten. Profielfonds 6 (zeer offensief, dus erg risicovol) bestaat uit alleen maar aandelen.

Verder kies je een doel, een einddatum en een doelbedrag. Beide mag je altijd aanpassen. Bij elk fonds hoort wel een aanbevolen minimale looptijd.

Geld inleggen kan eenmalig, periodiek en/of incidenteel, met telkens een minimum van €50. 

ABN Amro geeft bij dit product géén beleggingsadvies, maar biedt wel praktische hulp via telefoon, webcam of op kantoor.

Je belegt dus eigenlijk zelfstandig op basis van een risico dat je online aangeeft. Naar individuele aandelen heb je geen omkijken en je hoeft ook geen moeilijk handelsplatform te doorgronden.

Waarin kun je beleggen?

Fondsmanagers van ABN Amro stellen de beleggingsfondsen samen. Hoe hoger het risicoprofiel, hoe meer een fonds uit aandelen bestaat.

Wat kost het?

ABN Amro rekent jaarlijks 0,25% van de portefeuillewaarde aan servicekosten. Aan- en verkoopkosten zitten daarin verwerkt. Daarbovenop komen de kosten van het fonds dat je kiest. Dit is minimaal 0,52% en maximaal 0,88%.

Stoppen met beleggen is kosteloos.

Speciale kenmerken

  • Drempelloos en vrijblijvend beleggen
  • Werkt via internetbankieren
  • Geld inleggen kan op elk moment
  • Keuzes makkelijk aan te passen
  • Winnaar Gouden Stier 2018 (beste keuze mixfondsen)

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Tijdelijke actie

Nieuwe beleggers krijgen 40 euro cadeau op de rekening als ze minimaal 300 euro beleggen (periodiek 100 euro in de eerste drie maanden). Deze actie duurt tot en met 30 september 2020.

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,25 % + max. 0,88 % fondskosten
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 50,-

» Bezoek website


> Vraag hier de beleggingsrekening aan


Wat moet ik verder weten?

Je hebt een betaalrekening bij ABN Amro nodig.

ABN Amro hanteert een duurzaamheidsprincipe en belegt bijvoorbeeld niet in tabaksproductie en wapens.

Op dit product is het beleggerscompensatiestelsel van toepassing. Dit betekent een garantie van maximaal €20.000 mocht de bank ooit falen.

Een voorbeeld van de kosten

Jovan Petrović belegt om te beginnen 5.000 euro en start meteen met maandelijks 100 euro automatisch beleggen. Hij wil enig risico nemen en kiest daarom voor Profielfonds 3 met een jaarlijks kostenpercentage van 0,82 procent.

Aan het eind van zijn eerste jaar heeft hij ruim 60 euro aan kosten betaald, afgezien van het eventuele rendement. Zo'n 14 euro daarvan zijn beheerkosten, de rest gaat op aan fondskosten.