Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

DeGiro is een hard groeiende prijsvechter. Hij duikt ver onder de tarieven van andere bekende goedkope onlinemakelaars zoals Lynx en Tradersonly.

Het in 2013 door ex-medewerkers van Binck gelanceerde DeGiro kan lage transactiekosten bieden dankzij een zelf ontwikkeld systeem.

Met dit handelsplatform is het mogelijk om wereldwijd te beleggen op de belangrijkste beurzen en in alle instrumenten. Zowel voor particulieren als professionals.

DeGiro biedt toegang tot een groot aantal beurzen, ook in Azië en Australië. De handelsmogelijkheden zijn zeer goed. Je kunt ook in opties en futures handelen.

Bij DeGiro ben je binnen tien minuten een nieuwe belegger, zonder papierwerk. Meer dan een half miljoen Europese beleggers handelen via deze onlinemakelaar.

Waarin kun je beleggen?

  • Aandelen op 50 belangrijke beurzen wereldwijd
  • Futures en opties
  • Obligaties
  • Sprinters en turbo's

Speciale kenmerken

  • Zeer goedkoop
  • Wint regelmatig awards: Gouden Stier beste broker (2018), Cashcow Award (2019)
  • Eenvoudige webtrader met gratis realtimekoersen
  • Ook mobiele app beschikbaar
  • Ruim marginsysteem voor zeer ervaren beleggers

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 2,30
Order € 5.000€ 3,50
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Open nu een beleggingsrekening bij DeGiro


Wat moet ik verder weten?

Al je beleggingen worden ondergebracht in een apart bewaarbedrijf. Dat betekent dat je er bij een eventueel faillissement van DeGiro gewoon aanspraak op blijft maken. Je geld zit ook in een apart cashfonds. 

Maar let wel, omdat DeGiro geen bank is maar een beleggingsonderneming, is bij problemen alleen de beleggingscompensatie van toepassing. Deze reikt tot maximaal 20.000 euro. Meer hierover is te lezen in het artikel Welke garantie heb ik als ik ga beleggen?

Voorbeeld van de kosten

Arjen Spaargaren heeft een portefeuille ter waarde van 10.000 euro bij DeGiro. Hij koopt er voor 1.000 euro aandelen bij op Euronext Amsterdam. Hij betaalt hiervoor 2 euro plus 0,03 procent van het orderbedrag, dus 2,30 euro.

De transactiekosten voor andere instrumenten en beurzen kunnen hiervan afwijken. Andere kosten zijn er niet.