José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Mexem is een professioneel handelsplatform waarmee ook particulieren wereldwijd kunnen beleggen. Het openen van een rekening en het beheer ervan is gratis. De kosten per order zijn relatief laag.

Een pluspunt van Mexem is het Trader Workstation (TWS), dat volgens het vakblad Barron’s het beste platform ter wereld is. Zowel op een desktopcomputer als op tablet of smartphone kun je met TWS je beleggingen op de voet volgen en natuurlijk verhandelen.

Ook kun je rapporten en analyses samenstellen die je helpen om beleggingsbeslissingen te nemen. Een handige tool is het risicomanagementplatform, dat aangeeft hoeveel risico je op dat moment loopt met je huidige portefeuille.

Verder kun je gebruikmaken van Smart Routing. Dat betekent dat het platform zoekt naar de beste prijs voor het aandeel dat je wilt kopen, ook op andere beurzen in de wereld.

Op welke beurzen kun je beleggen?

Met Mexem kun je handelen op meer dan 126 beurzen in 26 landen. Buiten Europa zijn dat de Verenigde Staten en Canada, Mexico, Australië, India, Hongkong, Singapore, Zuid-Korea en Zuid-Afrika.

Waarin kun je beleggen?

Praktisch alle soorten beleggingen zijn via het platform verhandelbaar: aandelen, opties, futures, obligaties, valuta, metalen, sprinters, turbo’s en ETF’s.

Speciale kenmerken

  • Bekroond platform
  • Lage kosten
  • Veel rapportagemogelijkheden
  • Online begeleiding voor beginners

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 %
Order € 1.000€ 1,80
Order € 5.000€ 3,-
Minimale inleg€ 1,-

» Bezoek website


> Ga naar het aanvraagformulier


Wat moet ik verder weten?

De beleggingsrekening staat los van Mexem. Bij faillissement van Mexem is deze rekening dus veilig. Bovendien geldt voor de beleggersrekening een bescherming tot 500.000 dollar. De Amerikaanse Securities Investor Protection Corporation (SIPC) staat hiervoor garant.

Een voorbeeld van de kosten

Donna van Velzen heeft 10.000 euro aan aandelen en andere instrumenten bij Mexem ondergebracht. Ze koopt er voor 1.000 euro aandelen bij aan de Amsterdamse beurs. Daarvoor betaalt ze 0,06% met een minimum van 1,80 euro. Voor het beheer van haar portefeuille betaalt ze niets.

De tarieven zijn afhankelijk van de valuta waarin je handelt en het type belegging. Kijk voor een overzicht van alle tarieven in het tarievendocument op de website van Mexem.