José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Beleggers die minimaal 2.000 euro zelf willen beleggen, kunnen hiervoor de gratis beleggingsrekening Saxo Classic gebruiken. Je opent de rekening online en binnen 24 uur beleg je al over heel de wereld.

Saxo Bank heeft een uitgebreid online handelsplatform dat voor klanten gratis is. De instapversie Saxotrader Go biedt de beginnende belegger al meer dan genoeg mogelijkheden, zoals live grafieken, hulpmiddelen voor technische analyse en handelen. Het platform werkt zowel op desktop en laptop als op tablet en smartphone.

Wat kost het?

Bij Saxo Classic bedragen de beheerkosten 0,12 procent, met een minimum van 5,00 euro per maand (inclusief VAT, btw).

De transactiekosten verschillen per beurs. Op Euronext ben je 0,10 procent kwijt voor een order, met een minimum van €12. Actieve beleggers die minimaal 100 transacties per maand doen, betalen lagere commissies. Als je minimaal 50.000 euro inlegt, kun je een Platinum-beleggingsrekening openen. Ook daarbij horen lagere tarieven.

Wil je kunnen beschikken over realtimekoersen, dan kun je een abonnement nemen. De kosten verschillen per beurs. Reken voor Euronext op 7 euro per maand. Als je langer dan 6 maanden niet handelt op het platform, brengt Saxo Bank kosten in rekening ter hoogte van 100 Amerikaanse dollar.

Waarin kun je beleggen?

Saxo Bank brengt voor particuliere beleggers dezelfde instrumenten binnen handbereik die professionals ook gebruiken. Dat betekent dat je via deze broker niet alleen kunt beleggen in aandelen en obligaties over heel de wereld, maar ook in hedgefondsen. Verder kun je handelen in valuta’s, valuta-opties, ETF’s, aandelenopties en futures.

Speciale kenmerken

  • Gratis handelsplatform
  • Zeer ruim aanbod aan beleggingen
  • Veel online hulpmiddelen
  • Toegang tot Saxo Academy

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,12 % (minimaal € 5,00 per maand)
Order € 1.000€ 12,-
Order € 5.000€ 12,-
Minimale inleg€ 2.000,-

» Bezoek website


> Begin hier met beleggen bij Saxo Bank


Wat moet ik verder weten?

Saxo heeft een Deense bankvergunning en valt onder het Europese garantiestelsel. Tegoeden op de beleggingsrekening zijn daarmee tot 100.000 euro gedekt. Lees meer in het artikel Welke garantie heb ik als ik ga beleggen?

Een voorbeeld van de kosten

Jorn Damen heeft bij Saxo Bank een effectenportefeuille opgebouwd, die inmiddels 10.000 euro waard is. Hij koopt er voor 1.000 euro Euronext-aandelen bij. Daarvoor betaalt hij 0,1 procent transactiekosten met een minimum van 12 euro. Voor het bewaren van zijn portefeuille betaalt hij 0,12 procent per jaar met een maandelijks minimum van 5 euro. Hij betaalt daarom 60 euro per jaar aan bewaarloon.